Zašto je Zakon Privlacenja bio TAJNA?
Rad na sebi

Zašto je Zakon Privlacenja bio TAJNA?

Napisala u 20 januara. 2017.

Sve dok nije izašao poznati film “Tajna“, Zakon Privlacenja držan je pod staklenim zvonom. Zašto je Zakon Privlacenja bio tajna? Nenamerno doduše. Jednostavno nije bio toliko poznat i popularan. To mu je film i omogućio. Prema kritikama i spekulacijama, predviđala mu se velika popularnost, no i dan danas nije zastupljen onoliko koliko se nagađalo.

Evo 5 razloga zašto je Zakon Privlacenja bio tajna:

1. Bio je zaboravljen

Zakon Privlacenja je drevna filozofija. Čak i u Bibliji kaže: “Biti srećan donosi radost srcu, a dobre vesti donose zdravlje kostima.“ (Psalm 15:30). Ako odemo još unazad – Platon je govorio: “Slično privlači slično.“ Verujem kada bismo istraživali istoriju dublje, pronašli bismo još dosta dokaza. Htela sam samo da vam stvorim okvirnu sliku i osećaj, a sigurna sam da ih ima još. Ako vi znate za neki, molim vas da mi napišete u komentaru.

2. Dugo nisu postojali naučni dokazi koji ga potkrepljuju

To se danas sve više i više menja. Kvantna fizika, metafizika su samo neke od nauka koje nam pružaju realne i opipljive dokaze da Zakon Privlacenja “radi“. Verujem da znate za onaj ogled kada su atletičare podelili u dve grupe i priključili ih na EEG kako bi pratili njihove moždane talase. Jednima su rekli da zamišljaju kako trče, a drugi su bili na pokretnoj traci i zaista trčali. Rezultati su bili potpuno isti i kod jednih i kod drugih. To je moć vizualizacije.

Napraviću malu digresiju i obavestiti vas o knjizi „7 dana do transfomaciije“ koja svoja osnovna učenja oslanja na zakon privlacenja, ali zadire mnogo dublje.

Nakon svakog poglavlja čeka vas moćna vežba koja vam neće dozvoliti da knjigu samo pročitate, već i da je primenite!

Stoga vas pozivam da mi se javite na zzzokkaaa@gmail.com i bez ikakve rezervacije i obaveze (i besplatno je) saznate sve informacije o knjizi.

 

3. Zakon Privlacenja nije uvek nazivan tako

Ako se opet osvrnemo, kroz istoriju postoji mnogo napisanih knjiga na ovu temu, ali jednostavno nije bilo zajedničkog naziva za njih. Knjiga “Misli i obogati se“ je sjajan primer za to. Postoje i mnoge druge naravno. One nisu tačno navodile da je ZP u pitanju jer sve do skoro nije ni postojao taj naziv. To je još jedan razlog zašto je Zakon Privlačenja bio tajna.

4. Dokazi nisu popularizovani

Već smo pričali o nauci i ZP. Zanimljivo je da naučne priče, članci i dokazi nisu toliko rasprostranjeni čak iako poznate zvezde poput Opre Vinfri i Vil Smita uveliko pričaju o tome. Tehnike i metode dugo su bile privilegija uspešnih ljudi koji su znanje hteli da zadrže za sebe.

5. Cela istina je često skrivena

Glavni razlog zašto je Zakon Privlacenja bio tajna jeste taj što ga većina shvata površno. Evo samo nekoliko stvari koje mnogi previde kada pričaju o ZP i radu na sebi:

 • Morate se “otkačiti“ od želje kako bi se ona ostvarila. Slično kao kad bacite loptu. Kako mislite da lopta stigne gde treba ako se čvrsto držite za nju?
 • Morate imati tačno određenu nameru i definiciju onoga što želite. Nije dovoljno reći “želim novi auto“, a stigne vam novi Jugo. Vi ste svejedno dobili novi auto, to što niste definisali jasnu nameru nije do Zakona Privlacenja. Do vas je.
 • ZP nije nešto što uključimo i isključimo kad želimo nešto da ostvarimo i dobijemo. On ide mnogo dublje, podrazumeva i rad na promeni uverenja, oslobađanja od strahova koji nas koče i mnogo toga drugog.

Nadam se da vam je tekst služio, pišite mi u komentare šta vi mislite zašto je ZP bio pod velom tajne,

Preuzeto sa: http://www.thelawofattraction.com/why-the-law-attraction-was-a-secret/
Facebook Comments
TAGOVI
Povezani tekstovi
3 Komentara
 1. Odgovori

  Lazar

  22 januara. 2017.

  Odličan tekst. Sve pohvale. Mene je fascinirala činjenica da zakon privlačenja deluje i onda kada ne verujemo u njega. Dakle, mi ga možemo iskoristiti u našu korist, ili ne, ali on će svakako raditi…

  • Odgovori

   Ivanić Zorana

   23 januara. 2017.

   Slažem se, upravo tako.

 2. Odgovori

  Ivanić Zorana

  23 januara. 2017.

  Hvala od srca, samo sam vaše ogledalo. 🙂

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Besplatan Vodič
Facebook Like Box