Inspirativne priče

3 stvari koje sam naučila od svog psa (o duhovnosti)

Napisala u februar 7. 2017.

Koje su to 3 stvari koje sam naučila od svog psa o duhovnosti? Ovo se zapravo može odnositi na bilo koju životinju koja je zauzela posebno mesto u našem srcu. Sve što treba je da malo bolje pogledamo i uvidećemo da su stvari koje slede zaista poučne.

Naučila sam da treba:

  • Da budemo zahvalni

Da li ste primetili da nas uvek dočekaju isto? Bili mi odsutni 30 minuta ili 12 sati. Skakutanje i vitlanje onim repom gde god stignu je uvek isto. Puno sreće i zahvalnosti što smo opet tu sa njima. Oni su samo deo našeg života, ali smo mi njihov ceo. Ne uzimajte to zdravo za gotovo.

Da li i vi praktikujete zahvalnost? Koliko često zapravo uzimate stvari zdravo za gotovo? Izazivam vas da nabrojite barem tri stvari zbog kojih ste zahvalni sada.

  • Da otvorimo svoj um za nove avanture

Svaka šetnja je za njih nova avantura. Mogućnost da iznjuškaju sve! Od stare bake koja će ga pomaziti, do novog psećeg drugara kojeg će upoznati.


Koliko često ste i vi otvoreni za nova poznanstva i iskustva? Možda bi toj staroj baki baš prijalo da razmeni koju reč sa vama jer je usamljena. Možda baš ona ima da vam ispriča nešto što će vam otvoriti oči. Imajte ovo na umu jer ni jedan susret nije slučajan.

Da li ste znali za eknjigu “7 dana do transformacije“? Možete je pogledati OVDE.

  • Da pružamo ljubav i usrećujemo bez razloga

Negde na internetu sam videla zlatnog retrivera koji je doneo prljavu čarapu svom ljudskom prijatelju kada ga je video kako plače. Da napomenem da ih inače obožava i svuda ih skriva. Ali u ovom trenutku su po njegovom mišljenju više trebale čoveku nego njemu. Verujem da je istog momenta zamenio suze sa osmehom.

Da li imate naviku da date nešto bez da išta očekujete zauzvrat? Kada istinski razvijete ovu veštinu, videćete koliku čar zapravo davanje krije. I opet vas izazivam! Za ovaj korak potrebna je hrabrost i odanost. A verujem da će ga samo hrabri i odani i načiniti.

Volim vas puno i ljubite svoje kuce za mene,

Zoka

TAGOVI
Povezani tekstovi

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Facebook stranica